marți, 21 octombrie 2008

Tocana dovleac,cu garnitura orez si spanac





2 Linguri ulei presat la rece rapita
1 ceapa galbena,tocata
4 catei usturoi.fin tocati
2 ardei iuti/chili mici,fara seminte si tocati
2 lingurite ghimbir ras
3/4 lingurita scortisoara
3/4 lingurita chimen pudra
1/2 lingurita enibahar/allspice,pudra
1 dovleac mic,curatat,cuburi
1 cartof dulce,curatat,cuburi
1 cutie rosii cuburi(406 gr)
2 Linguri pasta tomate
1 Lingura zahar brun/indulcitor natural
2 cani apa/supa vegetala
sare si piper negru
1 cutie fasole rosie,scursa,clatita(434 gr)
2 Linguri unt alune(crem)
orez salbatic(brown rice) sau cuscus,pt servit
4 cani spanac baby proaspat,la abur

Pregatire:

Incalzesti la foc mediu-mare uleiul in cratita.Adaugi ceapa,acoperi,si lasi pana se inmoaie,cca 7 min.Adaugi usturoiul,ardeiul,ghimbirul,scortisoara,chimenul,enibaharul si gatesti cca 2 min,amesteci.Adaugi dovleacul,cartoful dulce,amesteci sa se acopere cu condimentele.Adaugi rosiile,pasta tomate,,zaharul,apa,sare si piper dupa gust.Aduci la fiert,reduci focul la mic.Adaugi fasolea,acoperi si fierbi la foc mic pana legumele sunt moi cca 45 min.Cu cateva min. inainte de servit,scoti cca 1/2 cana din lichidul din oala intr-un bol mic.Adaugi untul de alune,amesteci sa se combine,apoi il torni in oala cu tocana.Servesti tocana peste orez,deasupra asezi spanacul.

Reteta aici:

Butternut Tribute Stew

http://cooker-master.blogspot.com/2008/04/my-last-butternut-squash.html

Niciun comentariu: