vineri, 24 octombrie 2008

Aperitive cu...flori si frunze




Florile comestibile,ofera o paleta coloristica uimitoare si fac mancarurile/deserturile sa arate ca adevarate opere de arta.Incercati!

Ingrediente:

1/2 cana/ 25 g frunze proaspete marar/arpagic
500 g crema branza,moale
2 bucati mari paine densa
un amestec flori comestibile:nemtisori/nasturtiums,limba mielului/borage,galbenele,salvie rosie/salvia elegans,flori fasole,panselute,violete,flori rapita/din familia cruciferelor,etc
frunze de ierburi:salvie,patrunjel,menta,marar,busuioc

Pregatire:
In bol pui mararul si 3 Linguri apa in crema branza si le amesteci sa obtii un amestec omogen.Daca e prea groasa mai pui putina apa.Tai coaja painii si o feliezi de 8 mm grosime.Tai petrate/dreptunghiuri de 6-8,5 cm,le ungi cu crema branza,pui cca 1 lingura pe fiecare partat,le pui in tava,le dai la frigider pana le decorezi.
Delicat speli florile si ierburile si le usuci pe prosop hartie,le acoperi cu folie plastic,le dai la frigider pana le folosesti,dar nu mai mult de cateva ore.
Decorezi fiecare canapea/feliecu o floare sau doua si o frunza-doua de iarburi.Reacoperi usor cu folie si refrigerezi pana servesti.Canapelele pot fi facute cu cateva ore in avans,dar nu le garnisesti devreme ca se vestejesc florile.Le asezi pe un servet decorativ si servesti.

Reteta aici:

Organic Edible Flower Canapés Recipe

http://organictobe.org/index.php/2008/05/15/organic-edible-flower-canapes-recipe/

Niciun comentariu: