miercuri, 15 octombrie 2008

Briose cu dovleac glazurate



Ies 12-16 bucati.

392 g dovleac placintar,ras
2 1/4 cani zahar brun light
4 oua mari
un praf sare
2 1/2 cani faina(necernuta)
2 Linguri pline praf copt
o mana nuci,tocate
1 lingurita scortisoara
3/4 cana ulei ev. masline

Pt.Glazura:

1 clementina,coaja
1 lamaie,coaja
1/2 lamaie sucul
1/2 cana smantana fermentata( sour cream){ea a folosit iaurt grecesc 2%}
2 Linguri pline zahar pudra
1 pastaie vanilie(1/2 lingurita extract)

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 175*C.In robot pui dovleacul il razi,adaugi zaharul si ouale.Adaugi un praf sare,faina,praful copt,scortisoara si uleiul,mixezi,cureti de pe marginile vasului,amesteci sa se combine.
Umplii pana la 3/4 formele de briose captusite cu hartie.Coci 20-25 min,incerci cu scobitoarea in centru,lasi la racit pe un gratar sarma.
Pt.Glazura:Pui coaja si sucul lamaie in bol,adaugi smantana/iaurtul,zaharul pudra cernut si vanilia,amesteci bine.Gusti si potrivesti de dulce/acru.Tii in frigider pana o pui peste briose.Daca doresti,presari deasupra coaja portocala.

Reteta aici:

Jamie Oliver’s Butternut Squash Muffins with a Frosty Top

http://myhusbandhatesveggies.wordpress.com/2008/02/06/because-jamie-oliver-told-me-tobutternut-squash-muffins-with-frosty-tops/#more-337

Niciun comentariu: