duminică, 19 octombrie 2008

Curcan,cartofi dulci si fasole picanta




Ies 4 portii.

Ingrediente pt 8 portii:

1 Lingura ulei vegetal
453 gr carne curcan,tocata
2 cartofi dulci,curatati,cuburi
1 ceapa,tocata
2 catei usturoi,tocati
2 Linguri pudra chilli
1 lingurita din fiecare: chimen si coriandru
1 lingurita oregano uscat
1/4 lingurita fulgi ardei iute rosu
1 cutie rosii,tocate
1 1/2 cana supa pui(cuburi)
1 cutie din fiecare: fasole neagra si rosie
sare si piper macinat


Condiment pt Pita:

3 Linguri ulei masline
1 lingurita Condiment Tex Mex-vezi reteta
1/4 lingurita pudra usturoi

Pregatire:

1.Incingi uleiul intr-o oala mare,la foc mediu.Adaugi carnea si o gatesti cca 5 min,o desfaci cu lingura.
2.Adaugi cartofii,ceapa si ustiroiul si le gatesti 5 min,amesteci fracvent.Adaugi condimentele,pudra chilli si fulgii ardei,daca folosesti,si le gatesti 1 minut.Adaugi rosiile cu tot cu suc si sups pui.Fierbi la foc mic,cu capac,10 min,amesteci ocazional.In acelasi timp,clatesti,scurgi fasolea,lasi deoparte.
3.Iei capacul,adaugi fasolea si fierbi la foc mic pana cartofii sunt moi si sosul s-a ingrosat,cca 20 min.Asezonezi dupa gust cu sare si piper.
Servesti chili in bol si langa chili bar,ca fiecare persoana sa-si aleaga garnitura.


Chili Bar:arpagic tocat,rosii tocate,avocado tocat,fasii laptuca,fasii branza,smantana(acrisoara/fermentata) degresata,sos iute si cipsuri din Pita/lipie(vezi condimentul pt cipsurile de pita)


Pt.Cipsurile de Pita:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.Tai fiecare lipie in 6 bucati.Deschizi fiecare bucata sa formezi 2 triunghiuri,rezulta in total 24 bucati.
2.Asezi triunghiurile de pita in tava cu hartie copt,intr-un singur strat.Presari ulei,condiment Tex Mex si pudra usturoi.Coci 7-10 min,sa fie crocante.Le scoti ,lasi la racit,servesti.

Sfat:

Daca faci cipsurile dinainte,odata ce sunt reci complet,pot fi pastrate in punga de plastic cateva zile.


Reteta aici:

Turkey, Sweet Potato and Bean Chili- Theresa Albert

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=7528

Condiment Tex Mex


http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/10/condiment-tex-mex.html

Niciun comentariu: