luni, 13 octombrie 2008

Lasagna din gradina/Garden Lasagna




Ingrediente pt 6-8 portii:

Pt.Lasagna:

3-4 dovlecei rotunzi,feliati subtire
4-6 rosii prunisoare,rondele
1 cana ciuperci feliate,amestecate cu 2 Linguri sos soia si 2 Linguri ulei masline
1 cana muguri pin cu ricotta-vezi reteta
1/2 cana rosii fara seminte,date prin 1 lingura ulei masline
1 cana sos masline-vezi reteta
1/2 cana piure ardei rosu afumat-vezi reteta
1/2 cana piure ardei galben afumat-vezi reteta
sare de mare,afumata(pt garnisit fiecare farfurie)

Asamblarea:

Chiar inainte de serevit asezi lasagna individuale in straturi dupa cum urmeaza:

felii dovlecel,ricotta,felii rosii,ciuperci marinate,dovlecei,sos masline,felii rosii termini cu o lingurita de ricotta deasupra.Garnisesti farfuria cu piure de ardei si rosii cuburi.

Pt. Mugurii de pin cu ricotta:

1 cana alune caju inmuiate 10-12 ore
1 cana muguri pin
2 Linguri ulei in/masline
2 Linguri suc lamaie
1 Lingura sare de mare
1 catel usturoi
3 Linguri apa
2 Linguri frunze ceapa/arpagic,tocate
2 Linguri salvie/oregano,tocata


Pregatire:

1.In robot mixezi toate cu exceptia arpagicului/ceapa verde si salvie.
2.Amesteci cu mana in pasta salvia si ceapa.Servesti ca un strat pe lasagna,sau pe crostini ca umplutura.

Pt.Sosul masline:

2 cani masline verzi siciliene,tocate
2 cani masline Kalamata,tocate
2 catei usturoi,tocati
2 Linguri tarhon proaspat,tocat
2 Linguri ulei de trufe negre


Pt.cea mai cuna consistenta,tai toate ingredientele de mana.Termini cu uleiul de trufe,amesteci bine.

Pt. Piureul de ardei:

1 cana ardei dulci,fara seminte,tocati
2 Linguri ulei masline
1 Lingura suc lamaie
1 lingurita sare afumata

In blender,amesteci toate la viteza mare,sa obtii un amestec fin,poti strecura.


Reteta aici:

Garden Lasagna | Chad Sarno

http://gliving.tv/greenchefs/recipes/garden-lasagna-pine-nut-ricotta-olive-relish-wild-mushroom-sweet-pepper-coulis/#more-154

Niciun comentariu: