duminică, 19 octombrie 2008

Tort irlandez cu branza





Ingrediente:

1 Lingura unt nesarat,moale
2 cani firimituri biscuiti graham
2 cani zahar tos,impartit
1/2 cana unt nesarat,moale
1 kg crema branza,moale
5 oua mari(la temp. camerei)
1 lingurita extract vanilie
1 cana lichior Bailey
1 cana smantana grasa
1 Lingura zahar pudra
pt presarat:ciocolata rasa

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 160*C.
Ungi la baza si pe margini o forma de 25 cm cu unt moale.
Cu o furculita combini firimiturile de biscuiti cu 1/2 cana zahar,untul moale,amesteci bine.Presezi apoi amestecul uniform la baza si ridici 2,5 cm in parti.
Freci bine crema de branza intr-un castron,adaugi restul de 1 1/2 cana zahar,bati bine,cureti de pe margini,adaugi ouale,unul cate unul,cureti marginile vasului dupa fiecare ou.Bati bine pana sunt f. bine incorporate,adaugi vanilia si crema de lichior,amesteci bine.
Torni in forma pregatita,cca 1 ora si 15 min/pana in centru are consistenta de gelatina.
Inchizi focul,asezi o lingura de lemn in usa cuptorului(sa tina usa intredeschisa)si lasi in cuptor 3 ore.Scoti din cuptor si racesti pe gratar sarma.Treci un cutit in jurul formei,scoti pe platou si decorezi cu rozete de frisca si ciocolata rasa.


Reteta aici:

Bailey's Irish Cream Cheesecake

http://www.littleshamrocks.com/Irish-Cake-Frosting-Recipe.html

Niciun comentariu: