vineri, 17 octombrie 2008

Chec brazilian Bolo



Ingrediente:

2 cani faina
1/2 cana amidon porumb
2 lingurite praf copt
5 oua mari,separate
1 3/4 cani zahar
1 cana lapte
1 cana lapte cocos(agiti bine inainte de masurare)
2 lingurite la 2 Linguri zahar pudra pt pudrat


Pregatire:

Plasezi un raft in centrul cuptorului si-l pornesti la 175*C.Ungi o forma inel de 25 c,si pudrezi usor cu faina.
Cerni faina,amidonul,praful copt impreuna,le lasi deoparte.
Intr-un bol mare bati albusurile,pana stau rigide,dar nu uscate,lasi deoparte.
Intr-un bol mediu,bati galbenusurile,zaharul,treptat adaugi peste ele albusurile,bati la vitaza medie pana se incorporeaza.Adaugi 3/4 cana din ingredientele uscate,amesteci la viteza mica,apoi adaugi 1/3 cana lapte cocos si amesteci bine,repeti alternand ingredientele uscate si laptele cocos,pana amesteci complet.
Torni aluatul in forma,dai la cuptor,cca 40 min,incerci cu scobitoarea in centru,sa iasa curata.Racesti 10 min,rastorni pe gratar.Presari zaharul pudra( 2 lingurite sau mai mult,dupa dorinta.Lasi sa se raceasca complet inainte sa-l tai.

Reteta aici:

Brazilian Bolo
http://www.murrayhill5.net/blog/inmykitchenblog/archives/cat_cakes_cookies.html

Niciun comentariu: