vineri, 24 octombrie 2008

Pere din gris cu migdale si fistic





Ies cca 20 buc.

Ingrediente:

130 g migdale macinate
130 g fistic nesarat prajit,macinat
90 g zahar
caoja unei lamai
40 g gris
3 albusuri
20 cuisoare pt decor


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 170*C.(cu ventilator)
Combini nucile macinate,zaharul,apoi adaugi coaja lamaie si grisul.Torni albusul si faci un aluat moale.
Formezi mici pere,cca 1 lingura plina de aluat pt o para.Infigi o cuisoara (cu capul in jos) in gatul perei sa formezi codita/tulpina.Poti folosi 2 jumatati de fistic pt a forma o frunza.Asezi in tava antiaderenta si coci 15-17 min.Cat sunt fierbinti le pudrezi generos cu zahar.

Reteta aici:

Pistachio, almond & semolina pears

http://thepassionatecook.typepad.com/thepassionatecook/2004/12/pistachio_almon.html#more

Niciun comentariu: