miercuri, 22 octombrie 2008

Negrese in trei straturi




Ingrediente:

1 cana fulgi instant ovaz
1/2 cana faina
1/2 cana zahar brun
1/4 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
6 Linguri margarina/unt,topit

Pt. Stratul din mijloc:

3/4 cana zahar
1/4 cana unt/margarina,topita
1 patrat(28 g) ciocolata neandulcita,topita
1 ou
1/2 lingurita extract vanilie
2/3 cana faina
1/4 lingurita praf copt
1/4 lingurita sare
1/4 cana lapte
1/2 cana nuci tocate


Glazura:

1 patrat(28 g)ciocolata neandulcita
2 Linguri unt/margarina
1 1/2 cana zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
apa fiarta
16 jumatati nuci


Pregatire:

In bol combini:primele 5 ingrediente,adaugi untul,intinzi in tava unsa de 28/18/5 cm.Dai la cuptor la 175*C,5 min.
In alt castron combini zaharul untul si ciocolata,adaugi oul,vanilia,amesteci bine.Combini faina,praful copt,sarea,adaugi alternativ cu laptele in amestecul de ciocolata.Adaugi nucile,intinzi peste stratul de jos(copt 5 min)dai la 175*C,pt 25 min.Lasi sa se raceasca.
Pt.Glazura:
Topesti untul si ciocolata la foc mic,iei de pe foc,adaugi zaharul,vanilia,amesteci bine(amestecul va fi foarte sfaramicios),adaugi suficienta apa(cca 2 linguri)pt a o putea intinde.Imediat intinzi peste prajitura si pui 1/2 de nuci.
Ies 16 portii.

Reteta aici:

Triple Layer Brownies

http://bloggersrecipes.blogspot.com/

Niciun comentariu: