joi, 30 octombrie 2008

Tort de mamaliga






Fierbi mamaliga:

Pt 1 cana malai pui 4 cani apa

Aduci apa la fiert,pui malaiul,sarea,micsorezi focul si fierbi pana mamaliga nu se lipeste de fund si marginile vasului,o tii la foc f. f. mic 1 ora,amesteci ocazional,mai adaugi apa daca s-a evaporat.Cand e gata adaugi parmezan ras,sare,o Lingura unt/ulei masline,amesteci.
Pt a asambla "tortul"ungi forma,pui cu lingura un strat de mamaliga 1/3 din ea,deasupra ei 1 cana sos rosii/sos pt spaghete,peste asezi un strat de mozarella(113 g taiata felii de 0,6 cm),presari parmezan ras 1/2 cana,apoi intinzi 1/2 din verdeturile gatite-vezi mai jos.Repeti cu 1/3 mamaliga,etc.Lasi sa stea cel putin 30 min.Aceasta permite ca mamaliga sa se stabilizeze si textura produsului finit sa fie mai buna.Preancalzesti cuptorul 15 min,la 175*C.Dai la cuptor pt 30 min,sau pana branza s-a topit si sosul face bule.


Pt verdeturile gatite:

Cnd mai ai 20 min,pana tremini mamaliga,sotezi in putin ulei masline o ceapa tocata.Cand s-a inmuiat adaugi zarzavatul tocat( frunze kale/varza furajera),lasi pana se vestejeste,poti adauga putina apa sa nu se usuce prea tare.


Reteta aici:

Polenta Torta

http://rhubarbsky.wordpress.com/category/food/

Niciun comentariu: