joi, 30 octombrie 2008

Chec irlandez cu ciocolata alba




Iese 1 bucata.

Ingrediente:

2 1/4 cani faina
1 1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
unt(170 g)
1 cana zahar
4 oua mari
1 1/2 extract vanilie
1/2 cana lapte
113 g ciocolata alba,topita si racita
1/4 cana Bailey/lichior cafea
1/4 cana cacao


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 160*C.
Mixezi la vit. medie untul,cca 3 min.
Adaugi zaharul mai bati 2-3 min.
Adaugi ouale unul cate unul,bati dupa fiecare.
Adaugi vanilia.Reduci viteza la mic si alternezi faina si laptele (incepi si sfarsesti cu ingredientele uscate)3 parti de faina si 2 de lapte.Mixezi doar sa se incorporeze.
Imparti amestecul in 1/2.
Amesteci ciocolata topita (in 1/2 aluat) si amesteci sa se incorporeze.
Iei cealalta 1/2 si torni Bailey si cacaoa.Asezi partea cu ciocolata in forma unsa si pudrata cu faina,urmata de cea cu ciocolata alba.
Forma de 21,5/ 11,4/ 6cm.
Rotiti un cutit prin aluat sa aiba aspect marmorat.
Coci 1 ora,pana cutitul infipt in centru iese curat.Daca incepe sa se rumeneasca prea tare il acoperi cu hartie.
Il scoti pe gratar sarma,il lasi 15 min,il scoti din forma.Racesti la temp. camerei pe gratar.


Reteta aici:


White Chocolate Irish Cream Marbled Loaf Cake

http://saltimbocca.wordpress.com/category/breakfast/

Niciun comentariu: