luni, 13 octombrie 2008

Piper, coriandru si usturoi pt pe pui




Ingrediente pt 1 cana:

200 g coriandru proaspat intreg(cu frunze,tulpina si radacina)
1 Lingura usturoi tocat
2 lingurite sare de mare
1-2 lingurite piper negru
2 Linguri suc lime/lamaie

Pregatire:

Speli cu atentie coriandrul,in special radacina,il toci grosolan.
Faci pasta usturoiul si sarea.
Prajesti piperul in tigaie pana-si dezvolta aroma,il strivesti grosolan.
Pui in blender coriandrul,piperul,faci pasta,adaugi usturoiul si sucul lamaie.
Pastrezi in frigider in borcan 3 luni.

Marinezi puiul cu pasta de mai sus.Pt piept/pulpe la 1,5 kg pui 3 linguri pasta si putin ulei(a adaugat un pic de sos peste pt a spori aroma).Daca folosesti un pui intreg faci crestaturi in piept si pulpe.Marinezi 1 ora/peste noapte.
Il pui la gratar/cuptor servesti cu salata,orez,taitei sau felii paine.

Reteta aici:

Grilled Chicken with Pepper, Garlic & Coriander

http://anhsfoodblog.blogspot.com/2007/03/coriander-magic.html

Niciun comentariu: