marți, 21 octombrie 2008

Napi murati




Ingrediente:

1/2 kg napi
60 g ulei mustar
20 g usturoi
25 g curmale uscate
60 g stafide aurii fara samburi
25 g otet alb
25 g din fiecare:pudra chili,piper macinat,seminte chimen si de chimen negru/Shajeera
125 g zahar

Pregatire:

Macini impreuna condimentele si zaharul sa obtii o pasta fina.Macini curmalele si stafidele,le pui in otet.Cureti napii,ii tai in felii groase si-i pui la soare cateva ore.Incalzesti uleiul si pui usturoiul pisat,napii si-i prajesti la foc mic pana amestecul capata o culoare maronie.Le mixezi in pasta de otet.Pui in borcane sterilizate,presari zaharul deasupra amestecului.Inchizi bine si asezi la soare timp de 1 saptamana.


Reteta aici:

Pickled turnips

http://www.punjabi.recipes-recipies.com/pickles-chutneys/Pickled-turnips.html

Niciun comentariu: