luni, 13 octombrie 2008

Clatite umplute cu taitei orez





Ingrediente:

Pt Clatite:

250 g faina tip 550(de pizza)
2 oua
1 lingurita sare
1 Lingura ulei/unt topit
1/2 lingurita praf copt
500 ml lapte

Umplutura;

227 g taitei orez,inmuiati in apa,scursi
4 catei usturoi,tocati fin
1 ceapa rosie mare,fin feliata
1 Lingura ceapa verde uscata
piper sare,dupa gust
sos soia sarat/light,dupa cat e necesar

Pregatire:

1.Cerni faina praful copt,sarea,amesteci bine.
2.Adaugi ouale.
3.Adaugi treptat laptele.
4.Adaugi uleiul,amesteci bine.
5.Inchizi cu folie,lasi 30 min.
6.Incalzesti tigaia,prajesti 2-3 min clatitele la foc moderat.
7.Le lasi deoparte.

Umplutura:

1.Sotezi ceapa rosie si usturoiul sa-si dezvolte aroma.
2.Adaugi taiteii,sare,piper si zahar,amesteci,le prajesti pana se intaresc.Iei de pe foc.
3.Adaugi ceapa uscata verde si sos light soia,amesteci,lasi la racit.

Finisare:

1.Pui umplutura pe clatita infasori ca un plic,ungi cu albus de ou,rulezi.Prajesti in unt pana sunt maro-aurii.
2.Tai si servesti cu Soto.
Soto= o supa de carne si legume

Reteta aici:

Risol Bihun (Crêpe Stuffed with Rice Noodle)

http://dapurnegeridongeng.blogspot.com/search/label/Appetizers%20and%20Snacks

Niciun comentariu: