joi, 30 octombrie 2008

Pui Tikka Masala




Ies 4 portii:

Ingrediente:

1,360 kg pulpe(partea superioara),fara piele
suc de la 4 lamai
1 Lingura/15 ml sare
1/2 cana/ 125 ml iaurt simplu
3 Lingur/15 ml migdale macinate
1 Lingura/ 15 ml ghimbir ras
5 catei usturoi
3 lingurite/ 15 ml paprika
2 lingurite/ 10 ml garam masala
1 lingurita/ 5 ml turmeric
1/2 lingurita/2,5 ml piper macinat proaspat
1/2 lingurita/ 2,5 ml ardei iute rosu-cayenne pepper
ulei ev. masline

Pregatire:

1.Combini:puiul,sucul lamaie si sarea,le amesteci sa se acopere bine puiul.Pui intr-o punga carnea si lichidul ramas.
2.In alt bol combini:iaurtul,migdalele,ghimbirul,usturoiul,paprika,garam masala,turmeric,piperul si ardeiul iute.Amesteci bine,le torni peste pui.Amesteci sa se acopere carnea,dai 4 ore/peste noapte la frigider,pt marinare.
3.Asezi betele de bambus 30-45 min in apa sa se inmoaie.
4.Scoti puiul din frigider cu 1/2 ora inainte de copt,il lasi la temp. camerei.
5.Preancalzesti gratarul la mediu-mare.
6.Asezi 2-3 bucati de pui pe un bat.Ungi cu ulei gratarul asezi frigaruile si le lasi 7-8 min,cu capacul pus(la gratar),pa fiecare parte.


Reteta aici:

Grilled Chicken Tikka- Rob Rainford

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4298

GARAM MASALA=
amestec de condimente:chimen,coriandru,scortisoara,cardamom,cuisoare,dafin.Mai contine:seminte mustar alb,schinduf,piper negru.Iuteala este medie.

Niciun comentariu: