miercuri, 8 octombrie 2008

Oua cu sos curry




Pt usurinta pui ceapa si ardeii iuti in robot.Semintele de coriandru si chimen in piulita(eu le pizez in rasnita veche de cafea).Servesti cu orez si ai o masa gustoasa si rapid de pregatit.

Ingrediente:

1 Lingura ulei
1 lingurita seminte chimen
2 cepe(facute piure)
4 ardei iuti mici
1 Lingura ghimbir ras
2 catei usturoi,tocati
1 cutie de rosii de 784 g,facute piure/sfaramate
1 lingurita boia iute
1 lingurita seminte coriandru,prajite si macinate
1 lingurita seminte chimen,prajite si macinate
1 lingurita pudra turmeric/curcuma
1 Lingura gram masala
sare si piper dupa gust
4 oua fierte taiate in 1/2
3 Linguri iaurt simplu
3 Linguri coriandru tocat

Pregatire:


1.Incalzesti uleiul in tigaie.
2.Adaugi semintele de chimen si le sotezi pana incep sa sfaraie.
3.Adaugi ceapa,ardeii,ii sotezi 5-15 min pana sunt maro-aurii.
4.Adaugi ghimbirul,usturoiul,lasi sa-si dezvolte aroma,cca 30-60secunde.
5.Adaugi rosiile,boiaua,coriandrul,chimenul,turmeric,gram masala,sare si piper,fierbi la foc mic cca 10 min.
6.Adaugi ouale si le lasi pana de incalzesc.
7.Iei de pe foc,amesteci iaurtul si coriandru.

Reteta aici:

Egg Curry

http://closetcooking.blogspot.com/search/label/Egg

Niciun comentariu: