luni, 6 octombrie 2008

Ardei iuti umpluti cu piure cartofi si branza




Aceasta reteta a fost creata Centrul Culinar Draeger din California.


Ingrediente:

4 ardei iuti (Anaheim)medii
2 catei usturoi,tocati
2 Linguri otet de vin rosu
1 Lingura ulei ev. masline
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru, macinat proaspat
455 g cartofi,curatati,taiati mare
2 Linguri arpagic proaspat,tocat
113 g crema branza
1/4- 1/2 cana lapte
1/2 cana /57 g branza Cheddar

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 190*C.
Tai ardeii in 1/2 pe lung,scoti semintele si membranele albe.
Intr-un bol mediu,combini usturoiul,otetul,uleiul,sare,piper.Pui ardeii in bol si-i acoperi complet,ii asezi cu taietura in jos pe o foaie de copt,si-i coci 20-30 min pana se inmoaie.
Fierbi cartofii in apa sarata,15 min,pana se inmoaie,ii scurgi ii pui intr-un bol mare,ii amesteci cu ceapa,tai branza in bucati si o adaugi cartofilor sa se topeasca in ei.Adaugi laptele cat sa obtii o crema.
Intorci ardeii copti cu taietura in sus ii umplii,presari branza deasupra,coci 15 min/pana se rumenesc usor.

Ies 8 portii.

Reteta aici:

Organic Mashed Potato-Stuffed Peppers Recipe

http://organictobe.org/index.php/2007/07/31/organic-mashed-potato-stuffed-peppers-recipe/

Niciun comentariu: