luni, 6 octombrie 2008

Biscuiti cu gem



Ies 8-10 biscuiti.Primesc dulceata de la gemul din centru.Sunt mai buni calzi.

Ingrediente:

2 cani faina nealbita/de paine
1/2 lingurita sare
2 lingurite praf copt
1/2 lingurita bicarbonat sodiu
1/2 cana unt,rece
2/3 cana lapte batut,degresat
1/2 cana gem de fructe :zmeura,capsuni,cirese sau caise.


Pregatire;

1.Preancalzesti cuptorul la 200*C.
2.Inrr-un bol mareamesteci ingredientele uscate.Tai untul il pui peste ele si obtii un amestec faramicios(ca malaiul),lasand unele bucati de unt mai mari,torni laptele in bol amesteci cu furculita doar pana se aduna aluatul,daca e nevoie mai adaugi unt.
3.Pe suprafata infainata formezi o mingie de aluat,apoi intinzi un cerc de 1 cm gros.Cu o forma trecuta prin faina/pesmet sau presarat pe foaie,tai biscuitii.Aduni resturile,le presezi impreuna si tai altii.
4.Cu spatele lingurii/cu degetul mare date prin faina faci o adancitura in centrul fiecarui biscuit si pui o lingurita de gem.
5.Ii pui pe o hartie de copt,ii pui in tava,mai pui una dedesubt pt a evita arderea biscuitilor la baza,dai la cuptor cca 15-20 min,sa fie maro aurii,ii servesti calzi.


Jammers

http://www.culinate.com/recipes/collections/Culinate+Kitchen/Breakfast/Jammers

Niciun comentariu: