luni, 6 octombrie 2008

Burgeri iuti cu rosii coapte si sos ceapa




Transformi burgerii in ceva stilat cu rosii coapte si sos ceapa rosie.

Ingrediente pt 4 portii:

500 g carne vita tocata
1 ardei iute rosu,fara seminte,fin tocat
2 Linguri frunze coriandru,plus o mana mica de frunze pt servit
300 g rosii cherry (crengute)
4 Linguri ulei masline
suc de la 1 limeta/lamaie verde
2 Linguri sos chili dulce
o mana mica de frunze patrunjel
1 ceapa rosie mica,feliata fin
2 chifle prajite


Pregatire:

1.Incalzesti cuptorul la 180*C/gaz 6.Amesteci carnea cu ardeiul iute,putin coriandru tocat,asezonezi bine.Faci 4 chiftele groase de 2,5 cm,racesti pana le folosesti.
2.Pui rosiile in vas cu 1 lingura ulei masline,asezonezi,le coci 12-15 min pana se inmoaie.
3.Incalzesti 2 lingura ulei intr-o tigaie teflon.Coci burgerii 4 min pe fiecare parte sa fie in sange si 5 min pt. mediu.
Pt.Sos:amesteci 2 linguri ulei, sucul lime si sosul de chili dulce,patrunjelul,coriandrul si ceapa rosie.
Servire:asezi burgerii pe 1/2 chifla,adaugi rosiile peste si deasupra lor sosul de ceapa.


Reteta si info nutritional aici:

Chilli burger with roasted tomatoes & red onion relish

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2665/chilli-burger-with-roasted-tomatoes-and-red-onion-

Niciun comentariu: