marți, 2 septembrie 2008

Sos de ceapa pt legume




Ingrediente:

1 ceapa mare dulce (vidalia)
2 Linguri ulei masline
1 Lingura zahar brun/sirop artar
180 g branza proaspata capra
90 g feta
1/2 cana smantana fermentata/acra
sare
piper


Legume:

sparanghel fiert/abur
fenicul,feliat
fasole verde,fiarta
mini cartofi copti/fierti
dovlecei patison,injumatatiti
morcovi baby,fierti
rosii mini/cherry

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 190*C.
2.Tai ceapa in sfert,asezi ceapa in tava o ungi cu ulei,presari zaharbrun sau ungi cu peria cu sirop artar,coci neacoperit 30-40 min,pana se inmoaie si se caramelizeaza la suprafata.
3.Pui ceapa in robot o faci piure.Adaugi branza capra si feta,smantana si asezonezi.
4.Racesti pana servesti.Acest sos poate fi servit cald.Pt. a-l servi cald il pui in cuptor 12-15 min la 175*C.

Legumele:

1.Aranjezi legumele pe farfuria de servit si servesti cu sosul.
2.Pt.a pregati si depozita legumele in avans,aranjezi pe platou,acoperi cu prosop de hartie umed si acoperi cu folie plastic.

Sparanghelul,fasolea,morcovii se fieb in apa apoi se cufunda in apa rece cu gheata.

Reteta aici:

Sweet Onion Dip

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8964

Niciun comentariu: