vineri, 12 septembrie 2008

Patrate cu branza/cheesecake





Un New York cheesecake a începe cu o crustă din biscuiti Graham(Graham Cracker).Numele lor vine de la creatorul lor,Rev Sylvester Graham (1794 - 1851), care a fost un reformator al dietei Statelor Unite.Cand este strivit si amestecat cu unt topit si zahar,biscuitii de graham fac o foarte frumoasa crusta de patiserie,mai ales atunci cand este umplut cu o crema moale.Exista doua feluri de a face crusta.Una este pur si simplu sa o racesti in frigider si alta sa o coci(utilizata aici).Intotdeauna apasati firimiturile in mod egal in tava.
Principalele componente ale unei prajituri cu branza(cheesecake) sunt: crema de branza,care este alba, moale,se intinde usor,are 33% grasime,este cremoasa.Pt a asigura o textura buna,lipsita de bucati,intotdeauna crema branza trebuie lasata la temperatura camerei inainte de a o bate.Dupe ce adaugati celelalte ingrediente de umplere,se varsa peste aluat si coci pana se intareste.Racesti,tai patrate,folosesti un cutit f. bine ascutit,pe care il stergi pe un prosop umed,dupa fiecare taiere.Aceste patrate sunt excelente cu fructe de padure proaspete.Poti sa le sevesti cu sos de zmeura/capsuni.

Nota:

Daca nu ai biscuiti de graham,poti folosi biscuiti digestivi sau biscuiti simpli cu unt.


Ingrediente:


Pt.Crusta de graham:

2 cani/200 g biscuiti graham
2 Linguri/30 g zahar alb granulat
1/2 cana/113 g unt nesarat topit


Pt.Umplutura de branza:

454 g crema branza,moale
1/2 cana/100g zahar alb granulat
1 lingurita suc lamaie proaspat
1 lingurita extract pur vanilie
2 oua mari

Pt.Garnisit:

fructe padure proaspete-optional


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 160*C.Pregatesti o tava de 23/33/5 cm,in care pui folie Al.lasi deoparte.
Pt.Crusta graham:
combini intr-un bol mic praful de biscuiti cu zaharul si untul topit.Amesteci uniform si presezi in partea de jos(fundul)a tavii.Preancalzesti cuptorul,pui tava in mijlocul acestuia si o coci 10 min.Lasi deoparte sa se raceasca.

Maresti temp. cuptorului la 180*C.

Pt.Umplutura de branza:
bati branza,sa fie spumoasa,adaugi zaharul,sucul lamaie,vanilia,bati bine,adaugi ouale,unul cate unul,bati sa se incorporeze fiecare.Cureti marginile vasului,sa omogenizezi bine compozitia.Torni umplutura peste aluatul copt,dai la cuptor inca 20 min,sau pana umplutura s-a stabilizat.Scoti din cuptor si lasi sa se raceasca pe gratar.Pui in frigider cateva ore,pt a putea sa o tai cu usurinta.Elimini folia,tai patrate de 5 cm,stergi cutitul pe prosop umed intre taieri.
Garnisesti cu fructe proaspete,daca doresti.
Ies cca 24 patrate de 5 cm.


Reteta aici:

Cheesecake Squares


http://www.joyofbaking.com/barsandsquares/CheesecakeSquares.html

Niciun comentariu: