vineri, 12 septembrie 2008

Aspic de rosii




Ingrediente:

4 cani suc rosii,continut scazut de sare
1 Lingura suc lamaie
1 frunza dafin
1 cana ceapa si tije telina tocate
1 Lingura sos Worcester
putin sos Tabasco/alt sos iute-optional
1/2 lingurita sare
2 plicuri(14 G)gelatina
2 Linguri otet slab/de mere
optional:ceapa tocata sau felii masline verzi
Pt Servit:frunze laptuca,maioneza de casa


Pregatire:

1.Intr-un bol mare combini 1/2 cana suc rosii cu gelatina si otetul,amesteci sa se combine,lasi deoparte.
2.Pui restul de suc rosii,sucul lamaie,dafinul,ceapa,telina,sos Worcester,sarea pe foc,fierbi la foc mic 20 min.
3.Torni sucul de rosii printr-o sita in bolul cu gelatina,ca sa se dizolve complet.Pui amestecul intr-o forma de 22 cm,sau platou decorativ si lasi sa se stabilizeze.Daca doresti sa pui masline/ceapa in aspic,le apesi in el dupa 30-45 min,cand este pe 1/2 intarit,ca sa ramana suspendate in aspic.Refrigerezi cel putin 4 ore inainte de servit.
4.Servesti aspicul refrigerat pe un pat de frunze salata si cu maioneza langa.


Reteta aici:


Tomato Aspic
http://desertcandy.blogspot.com/2007/12/why-i-love-tomato-aspic.html

Niciun comentariu: