luni, 12 ianuarie 2009
Biscuitii matusii
Ingrediente:
1 1/2 cana faina
1/2 lingurita apa minerala/sifon
1/2 lingurita sare
2/3 cana zahar brun
1/2 cana grasime(a folosit unt aromat)
1 ou
1 lingurita vanilie
2 patrate ciocolata neandulcita,topita
2 Linguri lapte
1/4 cana suc cirese
1/4 cana cirese confiate/maraschino cherries,taiate
1/2 cana nuci,tocate
cateva jeleuri gumate mari/marshmallows,taiate pe 1/2
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 175*C.Pui in tava,hartie copt.
Freci crema:zaharul,grasimea,oul,vanilia,pana sunt bine amestecate.Adaugi ciocolata,amesteci bine.Adaugi ingred. uscate cu laptele,sucul cirese,cciresele,nucile si amesteci bine.Pui cu lingurita pe hartie,coci 12 min,la 175*C.In momentul in care ii scoti din cuptor,apesi o bucata de jeleu in centru.Lasi biscuitii pe hartie pana sunt destul de robusti sa-i poti transfera pe gratar sarma,la racit.Pui cu lingura glazura peste jeleu,il acoperi complet,decorezi cu o 1/2 cireasa.
Optiuni pt glasat:
daca ai glazura la cutie,o pui 20 sec la microunde,amesteci cu lingura.
Glazura stralucitoare:
170 g ciocolata amaruie sau demidulce,tocata
4 Linguri unt
4 lingurite sirop light porumb sau sirop auriu(golden syrup)
1/4 lingurita extract vanilie
Intr-o oala(cu fund gros) topesti untul,cand este partial topit,pui ciocolata si siropul porumb.Amesteci sa se omogenizeze.Iei de pe foc,adaugi vanilia.
Reteta aici:
Aunt Ann’s- Sundae Cookies
http://www.cookiemadness.net/?p=1238
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu