vineri, 2 decembrie 2011

Prajitura Lenea cucoanei

Ingrediente:

3 oua
250 g zahar
1 pahar frankcafea/cacao concentrata
200 g unt
300 g biscuiti

Crema:

se pun ouale intregi intr-un vas,zaharul,se bat pe marginea masinii,pana se ingroasa,se adauga cacaoa,se bate mai departe pana se obtine o crema de grosimea smantanii.Separat se freaca untulspuma si se amesteca cu crema fiarta si racita.Se pune rom.Se taie marunt biscuitii,se amesteca cu crema.Se toarna compozitia in forma de chec,se pune la frigider.Dupa cateva ore se rastoarna,se acopera cu frisca si se pudreaza cu cacao.

5 comentarii:

Anonim spunea...

De unde ai scos reteta??alta este reteta si nu se face in acest mod!!toate ingrediente se pun farà a se freca nimic(de unde si numele:kenea cucoanei!!),si sant altele;!

Unknown spunea...

Sunt retete si retete!Eu am vazut-o intr-o carte de bucate!

Emi spunea...

Este o rețetă superba, se pot pune și fructe uscate și hidratate, sau jeleuri tăiate cubulețe... fiecare se poate juca infinit, după gust propriu!

Unknown spunea...

Am și eu acea carte. Și e rețeta exactă.

Unknown spunea...

Vă mulțumesc pentru rețetă o caut de ani de zile,am găsit prima dată într revistă pe timpul lui ciauşescu dar am uitat Cum se face.