sâmbătă, 3 decembrie 2011
Sabayon auriu
Ingrediente:
8 galbenusuri crude
160 g zahar
1/3 sticla sampanie
2 linguri coniac
Pt struguri:
2 ciorchini din soiul Muscat
zahar tos
2 albusuri crude
mdp:
Se desfac strugurii in rmurele mici cu boabe aurii,se spala,se zvanta cu un servet curat.Se bat albusurile,se tavaleste in spuma fiecare bucata desprinsa din ciorchine,apoi in zahar,s lasa sa se zvinte.
Separat,se freaca galbenusurile cu zaharul pana e complet topit,amestecul pare alb.Se asaza vasul cu crema pe baie abur,se amesteca continuu,in vreme ce se toarna putin cate putin sampania.
Imediat ce compozitia creste in volum si bautura este calda se inchide focul.Se adauga picurat coniacul.Se aduce imediat bautura aurie la masa,insotind fiecare cupa cu farfuria de struguri "imbracati".Strugurii se pregatesc mai inainte cu cateva ore,dar bautura se pregateste cu cateva minute inaintea servirii.
Etichete:
Bauturi,
coniac,
creme,
Decembrie 2011,
sampanie,
struguri,
Taieturi culinare din ziare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu