miercuri, 28 decembrie 2011

Prajitura cu gem de capsune



Ingrediente:

1 borcan gem capsune
250 g faina
3 linguri miere
25 g drojdie bere
1/2 lingurita sofran
1 lingura zahar
5 linguri ulei
50 ml apa calda
1/4 lingurita bicarbonat
1 lingurita suc lamaie
migdale
sare


MDP:

Cerne faina si inglobeaza mierea,bicarbonatul stins cu suc lamaie,uleiul,un praf sare,sofran,drojdia,zaharul,dizolvate in apa calda.Framanta sa obtii un aluat potrivit de tare.Lasa-l cca 1 ora la odihna.
Intinde din aluat 2 foi.
Asaza prima foaie in tava unsa cu ulei si infainata.Unge foaia cu dulceata si acopera cu cealalta foaie.Intinde deasupra a 2 a foaie si presara migdale.Aluatul ramas pe margine,taie-l(ramasitele de aluat se rad deasupra).Coace la foc moderat,40 min.

Niciun comentariu: