sâmbătă, 3 decembrie 2011

Prajitura cu cacao si glazura

Ingrediente:

4 oua
450 g zahar
100 g cacao
200 g faina
1/2 pahar lapte
1/2 lamaie
200 g unt
vanilie
coaja lamaie
50 g stafide
50 g nuci pisate
1 praf copt

Pt deasupra:

15 linguri din compozitie
30 g unt
50 g ciocolata
coaja portocala din dulceata

MDP:

Untul,zaharul,cacaoa,laptele se pun la foc pe o tabla(sa nu se prinda).Se amesteca in continuu,cand incepe sa se ingroasa se da la o parte,se opresc 15-16 linguri din compozitie pt glazura.Dupa ce s-a racit,se adauga galbenusurile treptat,coaja portocala taiata fin,nucile,stafidele,praful de copt dizolvat in suc lamaie.La sfarsit se pun albusurile batute spuma concomitent cu faina,se amesteca usor.Se unge tava cu unt,se infaineaza,se toarna compozitia.Se da la foc moderat 25-30 min.Peste cele 15 linguri din compozitia oprita se pune ciocolata maruntita,untul si se infierbanta pe foc.Se toarna fierbinte in tava peste prajitura coapta,se intinde cu cutitul.Se lasa sa se raceasca in tava,se taie patrate si se asaza cate o fasie de coaja portocala din dulceata pe fiecare patrat.

Niciun comentariu: