joi, 2 aprilie 2009

Tocana pui cu galuste

Ingrediente 8 portii:

5 cani supa pui
1,800 kg coapse pui,fara piele(cca 14)
cca 7 morcovi mici
4 cartofi cuburi 1 cm
284 g cepe mici(arpagic)
3 Linguri unt
1 ceapa,tocata
3 tije telina,tocate
2 cani ciuperci mici
1/3 cana faina obisnuita
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/4 cana smantana de frisca
1/2 cana mazare congelata


Galuste:

2 cani faina pt prajituri,cernuta
2 Linguri patrunjel tocat
4 lingurite praf copt
1/2 lingurita sare
2 Linguri unt
3/4 cana lapte

Pregatire:

1.Aduci supa la fiert.
2.Adaugi puiul,acoperi fierbi la foc mediu-mic 30 min sau pana sucul iese clar cand intepi carnea.
3.Scoti puiul,lasi sa se raceasca.
4.Tai morcovii in 1/2 apoi pe diagonala.
5.Adaugi morcovii si cartofii in oala,gatesti acoperit 10 min.
6.Adaugi ceapa,fierbi la foc mic,acoperit 5 min,pana e moale.
7.Scurgi,pastrezi supa;daca e necesar mai adaugi supa cat sa ai 5 cani(1,25litri).
8.Scoti carnea de pe oase,tai bucati mici.
9.Intr-o oala curata,la foc mediu-mare,topesti untul.
10.Adaugi ceapa,telina si ciupercile;gatesti cca 8 min,pana se inmoaie.
11.Adaugi faina,cimbrul,sarea,piperul,gatesti amestecand 1 min.
12.Treptat adaugi supa pastrata,aduci la fiert amestecand.Reduci focul si fierbi amestecand 5 min pana se ingroasa destul sa acopere spatele lingurii.
13.Adaugi puiul,amestecul cartofi,smantana si mazarea.

Galustile:

1.In bol amesteci faina,patrunjelul,praful copt si sarea.
2.Cu blenderul/degetele incorporezi untul(in faina) pana obtii un amestec faramicios.
3.Cu furculita amesteci si adaugi laptele,pana obtii un aluat lipicios.Pui cu lingura in tocana.
4.Acoperi si gatesti fara sa ridici capacul,15 min sau pana galustile se fac.

Reteta aici:

Chicken Stew with Dumplings

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=512

Niciun comentariu: