joi, 2 aprilie 2009

Spirale cu umplutura curmale



Ies 90 bucati.

Ingrediente:

Pt Umplutura:

2 1/2 cani/625 ml curmale tocate
2 cani/500 ml zahar brun
1 cana/250 ml apa
1 cana/250 ml nuci tocate

Pt Aluat:

1 cana/250 ml grasime vegetala solida/unt nesarat
1 cana/250 ml zahar pudra/tos
3 oua mari,bine batute
4 cani/1 l faina obisnuita
1/2 lingurita/2 ml sare
1/2 lingurita/2 ml praf copt


Pregatire:

1.Pt Umplutura;combini curmalele,zaharul si apa in oala mica,aduci la fiert la foc mediu-mare,amesteci constant.Reduci focul la mediu-mic,gatesti 10-15 min sau pana se ingroasa,amesteci constant.Iei de pe foc,adaugi nucile,lasi deoparte.
2.Pt Aluat:bati grasimea/untul,zaharul pana se albeste si umfla.Adaugi ouale.In bol separat,amesteci faina,sare,praful copt.Treptat adaugi amestecul faina peste unt.Imparti aluatul in 1/2.Intinzi o 1/2 aluat intre 2 foi hartie cerata sa obtii un dreptunghi de 20/40 cm.Scoti hartia de deasupra,intinzi 1/2 din umplutura,lasi 0,6 cm la margine.Rulezi incepand de la latura mare,scoti coala hartie,apesi sa sigilezi.Tai ruloul in 1/2 pe diagonala.Infasori rulourile in plastic,rasucesti capatul sa se sigileze.Pui rulourile in pahare inalte de bauturi( le ajuta sa-si pastreze forma rotunda in loc sa se turteasca daca le pui pe raftul frigiderului),le dai la rece.Repeti cu restul de aluat si umplutura.Racesti cca 4 ore pana se intaresc.
3.Preancalzesti cuptorul la 200*C.Pui in tava hartie copt.Scoti ruloul din frigider,desfaci un pachet,dai forma daca e necesar,tai felii subtiri de 0,5 cm.Pui in tava si lasi 5 cm intre ele.
4.Coci 8-10 min sau pana cand marginile sunt usor maronii.Scoti din cuptor si lasi la racit 2 min in tava,apoi asezi pe gratar la racit complet.
5.Pastrezi in vas etans in frigider,pana la 2 saptamani.
Le poti inveli pe fiecare pt a nu se lipi intre ele.


Reteta aici:

Emma Liebold's Date Pinwheels

http://www.recipelink.com/ch/2004/december/christmascookiesforgiving3.html-recipelink com

Niciun comentariu: