vineri, 10 aprilie 2009
Rulada ciuperci
Ingrediente:
1 foaie aluat patiserie/foitaj
1,140 g ciuperci,feliate
1/2 ceapa mica,cuburi
1/4 cana esalota feliata
1 catel usturoi,tocat
1/4 lingurita din fiecare:tarhon,maghiran,cimbru
1 Lingura patrunjel
1/4 cana parmezan ras
1/2 cana Gruyere rasa
sare,piper,dupa gust
1-2 Linguri ulei masline
Pt uns:
1 galbenus + 1 lingurita lapte
Pregatire:
Sotezi ceapa,esalota/ceapa cu ulei masline la foc mediu,pana e translucida,adaugi ciupercile,gatesti pana se evapora tot sucul.
Adaugi usturoiul,tarhonul,maghiranul,cimbru,patrunjelul.Asezonezi cu sare,piper.Iei de pe foc,lasi la racit complet,apoi adaugi parmezanul si branza Gruyere.Lasi deoparte pregatesti aluatul.
Il intinzi in dreptunghi,il pui pe hartia copt,pui umplutura in centrul aluatului(ca o rulada).Faci o serie de taieturi oblice de 2,5 cm in aluat,pe margini(stg,dreapta,umplutura e in centrul taieturilor).Incepi sa impletesti aluatul peste umplutura felie peste felie,pana tremini.Lasi la odihna in frigider cel putin 30 min pana la 24 ore.
Ungi cu ou ,dai la cuptor 35-40 min la 190*C,pana e maro aurie.Servesti cald/rece.
Reteta aici:
Mushroom Monyet
http://elrasbaking.blogspot.com/2008/07/mushroom-monyet.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu