vineri, 10 aprilie 2009

Prajitura cu malai cu merisoare si prune



Ingrediente:

200 g merisoare uscate
8-10 prune,taiate in 1/2
1 cana malai mediu granulat
1/2 cana faina simpla
1 lingurita praf copt
113 g unt,topit si racit
1 cana ricotta
1/3 cana apa
1/2 cana zahar pudra
3/4 cana miere
coaja rasa de la 1 lamaie
1/4 lingurita sare
2 oua mari


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 162*C.Ungi cu unt o tava de 20/20 cm,cu fundul detasabil.Pui o folie Al dealungul marginilor sa previi scurgerea .
2.Verifici merisoarele sa fie moi si umflate.Daca sunt prea uscate,le aburesti 3-5 min.(sau le pui in apa fierbinte 1 min,le pui la uscat).
3.Amesteci impreuna:malaiul,faina,praful copt,sarea.
4.Bati cu mixerul ricotta si apa la vit mica,pana omogenizezi bine.Cu mixerul la vit medie adaugi:zaharul,mierea,coaja lamaie,bati pana se albesc.
5.Adaugi untul topit apoi ouale unul cate unul,bati pana se omogenizeaza.Reduci vit la mic,adaugi ingred uscate,merisoarele si prunele,amesteci doar pana sunt complet incorporate.Vei avea un aluat neted,omogen care curge.
6.Torni in tava,nivelezi cu spatula daca e necesar deasupra.
7.Coci 35-40 min sau pana cutitul inserat in centru iese curat.Prajitura ar trebui sa fie maro aurie si sa se retraga de pe marginea tavii.
8.Transferi pe gratar si scoti marginea(Al)dupa 5 min.Servesti rece/calda.

Reteta aici:

Fluted Polenta and Ricotta Cake

http://www.piggyscookingjournal.com/2008/04/twd-fluted-polenta-and-ricotta-cake.html

Niciun comentariu: