vineri, 10 aprilie 2009

Prajitura cu branza si ciocolata



Ingrediente;

Crusta:

24 biscuiti cacao cu crema
3 Linguri unt,topit
3 pachete(225g fiecare)crema branza 1/3 degresata
1 cana zahar
1 Lingura amidon
3 oua mari,la temp camerei
225 g( / 1 cana)smantana fermentata/sour cream,degresata
2 lingurite extract vanilie
113 g ciocolata alba
113 g ciocolata lapte
113 g ciocolata demidulce/ menaj

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 148*C.Pui folie in tava patrata de 22cm,treci peste margini,le ungi.
2.Crusta:rupi biscuitii in robot,obtii firimituri fine,presezi firimiturile in tava,ingheti pana se intaresc.
3.Bati crema branza,zaharul,amidonul in bol mare,la vit medie pana se omogenizeaza.La vit mica adaugi ouale unul cate unul,doar pana se omogenizeaza.Adaugi smantana si vanilia.Imparti aluatul in 3 parti egale(cca 1 3/4 cana fiecare).Topesti fiecare fel de ciocolata,dupa instructiuni pachet.Adaugi fiecare ciocolata in fiecare portie aluat.Pui 2 Linguri ciocolata alba in punga,sigilezi,lasi deoparte.
4.Torni aluatul cu ciocolata lapte peste crusta,uniformizezi.Intinzi aluatul cu ciocolata alba;intinzi delicat amestecul ciocolata demidulce/menaj.Decorezi cu ciocolata alba deasupra,faci spirale.
5.Coci 45 min sau pana in centru e stabil cand o scuturi.Transferi imediat pe gratar si refrigerezi cel putin 3 ore.
6.Ridici cu ajutorul foliei,tai 4 randuri pe o latura si apoi 8 randuri peste(32 bucati).
Refrigerezi pana la 3 zile in vas etans sau congelezi pana la 1 luna(dezgheti 1 zi in frigider inainte servit).


Reteta si info nutritional aici:

Triple Chocolate Cheesecake Bars

http://www.womansday.com/Recipes/Triple-Chocolate-Cheesecake-Bars

Niciun comentariu: