vineri, 10 aprilie 2009

Cheesecake cu 3 feluri ciocolata



Ingrediente:

Crusta:

57 g/4 Linguri unt,moale
1 1/2 cana biscuiti ciocolata umpluti/napolitane ciocolata,firimituri


Umplutura:

3 pachete(225 g fiecare)crema branza,1/3 degresata
1 cana zahar
2 Linguri amidon
3 oua mari
1/2 cana smantana fermentata/sour cream,degresata
1 Lingura extract vanilie
113 g ciocolata lapte
113 g ciocolata alba
113 g ciocolata demidulce


Glazura ciocolata:


85 g ciocolata amaruie
2 Linguri unt
1 Lingura sirop porumb light

Pregatire:

1.Pui o bucata folie in cuptor pe raft,pt a retine orice scurgere.Incalzesti cuptorul la 175*C.Tava rotunda de 20 cm,unsa.
2.Crusta:in bol mic,freci firimiturile cu untul,pana se amesteca,le presezi pe fundul tavii,coci 8-10 min pe folie pana se intareste.Racesti pe gratar.Reduci temp la 148*C.
3.Umplutura:freci crema branza,zaharul,amidonul in bol mare,la vit medie,pana se omogenizeaza,cureti marginile bolului de mai multe ori cu spatula.Cu mixerul la vit mica adaugi ouale unul cate unul,apoi smantana si vanilia,amesteci bine.
4.Imparti aluatul(cca 2 cani) in 3 parti egale in 3 boluri medii.Topesti ciocolata separat.Adaugi ciocolata cu lapte in 1 bol cu aluat(umplutura).Ciocolata alba si cea demidulce le pui in bolul 2 si 3.Intinzi ciocolata cu lapte peste crusta,acoperi.Cu grija intinzi peste ea ciocolata alba,apoi o acoperi cu stratul de ciocolata demidulce,nivelezi deasupra cu spatula.
5.Coci 1 1/4 ora pana se intareste in centru cand o scuturi usor(ar trebui sa se traga de pe margini,cand e coapta,daca nu treci un cutit).Racesti in tava pe gratar.Acoperi;refrigerezi cel putin 4 ore sau pana la 2 zile.
6.Glazura ciocolata:combini toate ingred in oala mica,bati pe foc mic,pana se topeste ciocolata,amestecul e omogen.Iei de pe foc,racesti 15 min,amesteci rar.
7.Scoti din forma,asezi pe platou,intinzi glazura deasupra,pana la margine.Refrigerezi pana glazura se intareste,daca refrigerezi mai mult lasi 30 min la temp camerei inainte servit.


Reteta si info nutritie aici:

Triple Chocolate Cheesecake

http://www.womansday.com/Recipes/Triple-Chocolate-Cheesecake

Niciun comentariu: