vineri, 10 aprilie 2009

Mozaic din pulpa miel



Ingrediente:

1,8- 2,3 kg pulpa miel,dezosata
6 ardei rosii(sau 1/2 cana ardei copt rosu)
4-5 morcovi medii
1 legatura frunze sfacla/swiss chard(inlocuiesti cu 113 g spanac)
1/2 cana ceapa tocata(1/2 dintr-o ceapa mica)
2 catei usturoi mari,tocati
1/4 cana patrunjel
1/4 cana rozmarin proaspat si menta
1 cana supa pui

Pregatire:

Coci dinainte ardeiul in tigaie fier,la temp mare.Ii verifici la fiecare 20 min.Daca incep sa inegreasca usor,ii intorci,apoi cand sunt facuti ii scoti si-i lasi la racit.Cureti pielea si semintele.
Pregatesti din timp morcovii,ii cureti ii pui la microunde putere medie,cca 9 min,sau mai mult pana se inmoaie sau ii fierbi la abur,ii lasi la racit.
Pregatesti fr. sfacla:le scoti nervurile.
Pregatesti din timp condimentele:amesteci impreuna 1/2 cana ceapa tocata,2 catei usturoi mari,1/4 lingurita ardei iute,1/4 cana patrunjel,1/4 cana rozmarin si menta proaspata,lasi deoparte.
Pregatesti mielul:bati carnea cu ciocanul,sa o aplatizezi.Imprastii condimentele(ierburile tocate/usturoiul),adaugi urmatoarele ingred peste miel in straturi:fr sfecla tocate/spanacul,morcovii fiertiin stanga intregi,1-2 cani ardei copt,infasurati in jurul morcovilor.
Incepand cu partea cea mai mica,incepi sa rulezi carnea,legi cu sfoara.Coci la 163*C,cca 1 1/2 ora(la interior sa aiba 55*C,cand testezi cu termometru)Lasi 15 min sa stea inainte sa tai.Adaugi in tava pt a face sosul: 1 cana supa pui.
Servesti mielul simplu cu garnitura orez/cartofi si decorezi cu o crenguta menta/rozmarin,poti folosi putin jeleu de menta.


Reteta aici:


Leg of Lamb Mosaic
http://pccuisine.com/lamb-recipes.html

Niciun comentariu: