joi, 2 aprilie 2009

Pui aromat



Ingrediente:

400 g file pui(fara oase si piele),cuburi

Pt Marinat:

amesteci impreuna:
1 lingurita turmeric
1/2 lingurita pudra chilli rosu
2 lingurite seminte coriandru,macinate
1 lingurita sare/dupa gust
1 lingurita ulei

Pasta ceapa:

2,5 cm ghimbir,tocat
1 usturoi,tocat mare
1 ceapa,tocata


Condimente intregi:

1 lingurita chimen
10 boabe piper
2 frunze dafin
2 anason stelat
2,5-5 cm bat scortisoara


3 rosii,piure
2 Linguri frunze uscate schinduf/fenugreek
1 morcov mare,tocat
2 Linguri pline migdale macinate
2 Linguri pline unt rece
sare,dupa gust

Pregatire:

Marinezi puiul 15-30 min cu condimentele,in frigider acoperite,pana le folosesti.
Pregatesti pasta ceapa,macini in blender toate ingred.
Incalzesti uleiul in tigaie,la foc mediu,prajesti puiul,pana e maro-auriu.Lasi deoparte.
Prajesti condimentele intregi in 1 lingura unt.
Adaugi pasta ceapa si peste 1 lingura unt si prajesti la foc mediu,pana sunt maro-aurii.
Adaugi morcovii,prajesti scurt si apoi adaugi piureul rosii,putina sare,lasi pana se ingroasa.
Adaugi migdalele macinate si frunzele sovarv.
Adaugi,puiul in sos.
Gatesti pana e facut,potrivesti sarea.
Scoti scortisoara,dafinul,anasonul,daca doresti.
Servesti fierbinte cu orez Basmati simplu sau paine indiana/rotis.


Reteta aici:

Chicken makkhan..... and an Award!

http://pg-kitchenstories.blogspot.com/2008/09/chicken-makkhan.html

Niciun comentariu: