joi, 2 aprilie 2009
Peste cu salata ardei
Ingrediente 4 portii:
750 g fileu peste
4-5 lamai
3 lingurite sare
2 ardei grasi:rosii,galbeni,portocalii
2 Linguri ulei masline
2 Linguri capere in sare,spalate,scurse
frunze laptuca,pt servit
3 Linguri smantana fermentata
4 Linguri ulei ev masline
Pregatire:
Speli si usuci fileurile,le tai pe diagonala in felii de 1 cm groase.Pui un strat peste,storci lamaie deasupra,presari putina sare.Repeti straturile,pana tremini,pastrezi 1/4 lamaie pt dresing.Acoperi feliile cu folie,pui alta farfurie deasuprapui o greutata(1 cutie),refrigerezi peste noapte.
Pui ardeii direct pe flacara,gratar,ii coci,ii pui in punga hartie 15 min,cureti pielea semintele,nervurile,ii tai fasii de 1/2 cm grosime.
A doua zi incalzesti uleiul masline in tigaie,pui feliile peste putin pt ca sucul lamaii le va "gati",lasi deoparte la temp camerei.Pui in tigaie caperele si le lasi pana incep sa se rumeneasca.
Servit:aranjezi frunzele pe farfurie,picuri putin ulei ev,asezonezi usor,pui feliile peste deasupra.Amesteci sucul lamaii pastrate cu smantana si restul uleiului masline,torni deasupra apoi decorezi cu fasiile ardei gras si capere.
Reteta aici:
Fish and capsicum salad
http://www.theaucklander.co.nz/food/story.cfm?storyID=3767119
Etichete:
Aprlie 2009,
ardei gras,
capere,
Condimente,
friptura,
lamaie,
Peste,
salata verde,
Salate,
smantana
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu