marți, 7 aprilie 2009

Peste mediteranean



Ingrediente:

5 rosii prunisoare
2 Linguri ulei ev masline
1/2 ceapa esalota,tocata
2 catei usturoi,tocati
1 praf condimente italiene
1/4 cana vin alb
24 masline,tocate
4 Linguri capere
1 lingurita suc lamaie
6 frunze busuioc,tocate
3 Linguri parmezan,ras
450 g file peste(calcan)
6 frunze busuioc,rupte

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 220*C.
Aduci apa la fiert.Pui rosiile in apa,le scoti imediat,in bol cu apa rece.Le scoti,le decojesti,le toci,lasi deoparte.
Incalzesti uleiul la foc mediu,sotezi ceapa pana se inmoaie.Adaugi rosiile,le gatesti pana se inmoaie.Adaugi vinul,maslinele,caperele,sucul lamaie si 1/2 din busuioc.Reduci focul,adaugi parmezanul,gatesti pana se reduce si ingroasa sosul,cca 15 min.
Pui pestele in forma,il acoperi cu sos,pui deasupra restul busuioc.Coci 12 min,in cuptor preancalzit,pana pestele e facut.


Reteta aici:

Flounder Mediterranean

http://willclowerrecipes.blogspot.com/search?q=capers

Niciun comentariu: