marți, 7 aprilie 2009

Coronite cu fulgi porumb




Ingrediente:

2 1/4 cani faina obisnuita
1 cana malai
2 lingurite praf copt
1/2 lingurita sare fina
3/4 cana/170 g unt nesarat,la temp camerei
2/3 cana zahar
1 lingurita extract pur vanilie
1/4 lingurita extract anason,optional
2 oua mari,la temp camerei


Decor:

1 cana fulgi porumb
1 albus mare,batut
zahar pudra,pt presarat


Pregatire:

In bol mediu amesteci:faina,malaiul,praful copt,sarea.In alt bol,freci untul cu mixerul,adaugi zaharul,vanilia,continui sa bati pana se albeste si umfla,cca 2 min.Adaugi oaule unul cate unul in amestecul unt,incorporezi,cca 30 sec.Adaugi amestecul faina,amesteci cu lingura lemn/spatula.
Imparti aluatul in bile de 2,5 cm(20g),le pui in 2 tavi cu hartie copt,lasi cca 2,5cm intre ele.Faci o gaura cu degetul in centru sau cu o coada lingura.Lucrezi fiecare bucata aluat in mana sa formezi o gogoasa cu gaura de 2,5 cm si 5 cm latime.Cu o foarfeca tai 1 cm lungime/adancime in unghi la exteriorul inelului.Racesti biscuitii in tava pana se intaresc cca 10 min.
Preancalzesti cuptorul la 175*C.
Presari cativa fulgi porumb peste biscuitii unsi cu albus si-i aranjezi ca o frunza.Coci pana sunt aurii pe margine,cca 14-18 min.Transferi pe gratar la racit.
Presari zahar pudra.

Reteta aici:

Cornmeal Wreaths

http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/cornmeal-wreaths-recipe/index.html

Niciun comentariu: