joi, 2 aprilie 2009

Biscuiti cu migdale si merisoare



Ingrediente:

2 1/2 cani faina obisnuita
1 1/4 cana zahar
1 lingurita praf copt
3 oua medii
2 galbenusuri
1 lingurita aroma vanilie
1 lingurita aroma migdale
1/2 cana merisoare uscate indulcite
1 1/2 cana felii migdale(pastrezi 1/4 cana)
coaja 1 lamaie/lime

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 131*C.Ungi hartia copt.Amesteci:faina,zaharul,praful copt,in bol mare.In alt bol mare,amesteci ouale si galbenusurile,adaugi vanilia,esenta migdale,merisoarele si 1 1/4 cana nuci,coaja lamaie.Treptat adaugi amestecul uscat peste cel lichid,amesteci doar sa se incorporeze.
Presari faina pe planseta;cu mainile unse,formezi 3 suluri de 10/22/2 cm.Le pui in tava,lasi cativa cm intre ele.Presezi migdalele pastrate desupra sulurilor.
Coci 20-25 min,pana cand aluatul nu mai e moale.Scoti din cuptor,racesti usor,nu prea mult ca va fi greu de taiat.Tai fiecare rulou pe diagonala felii de 4 cm groase.Intorci fiecare bucata cu taietura in sus,pe hartie.
Coci din nou 10-15 min.Scoti din cuptor,intorci din nou pe cealalta parte,coci 10 min.Daca preferi biscuitii moi,omiti ultimile 10 min de copt.
Pastrezi cateva saptamani in vas etans.


Reteta aici:

Cranberry Almond Biscotti

http://www.bnbfinder.com/?action=recipeDisplay&innId=19574&recipeId=554

Niciun comentariu: