joi, 2 aprilie 2009

Biscuiti cu cirese




Ingrediente:

3/4 cana zahar tos
2 oua
1/4 cana ulei vegatal
1 Lingura suc portocala
2 lingurite coaja portocala,rasa
1 1/2 lingurita extract vanilie
2 cani faina obisnuita
1/2 cana nuci tocate fin
1 lingurita praf copt
1/4 lingurita sare
1 cana cirese uscate,tocate
1 albus
1 Lingura apa
zahar tos(2 Linguri)


Pregatire:

Combini 3/4 cana zahar si ouale in bol mare,bati cu mixerul la vit medie,cca 2-3 min,cureti de pe marginea bolului,sau pana se ingroasa si se deschide la culoare.Adaugi uleiul,sucul portocala si coaja,vanilia,bati 1-2 min,pana se amesteca bine.Combini faina,nucile,praful copt si sarea,le adaugi treptat in amestecul de ou.Amesteci la vit mica 1-2 min.Adaugi ciresele ,amesteci cu mana.Pui aluatul pe suprafata infainata(aluatul trebuie sa fie moale si lipicios).Presari usor faina in plus,formezi aluatul.Cu mainile infainate,formezi 2 rulouri,le pui in tava cu hartie unsa,lasi 8-10 cm intre ele.
Combini albusul cu apa,ungi rulourile.Presari zaharul tos.Coci in cuptorul preancalzit la 175*C,25-30 min pana se rumenesc usor si sunt tari la atingere.Lasi 15 min in tava.Reduci temp la 150*C.Tai rulourile pe diagonala,felii de 1 cm,cu un cutit f ascutit.Le pui in tava cu taietura in sus,coci 8-10 min,le intorci coci iar 8-10 min pana sunt maro-aurii.Scoti si racesti complet pe gratar.
Ies cca 2 1/2 duzini.


Reteta si info nutritional aici:

Cherry Biscotti

http://www.choosecherries.com/recipes/Cherry_Biscotti_704.aspx

Niciun comentariu: