duminică, 12 octombrie 2008

Chec marocan cu tunel de ciocolata





Ingrediente:

1 1/4 cana zahar
6 Linguri ulei vagetal
2 oua mari
3 cani faina
1 1/4 lingurita bicarbonat sodiu
1/4 lingurita sare
1 1/2 cana lapte batut degresat
2 lingurite extract vanilie
1/2 cana fulgi cocos indulcit
1 1/2 lingurita aroma cocos,impartita
1/3 cana cacao
ulei pt uns
3/4 cana zahar pudra cernut
1 Lingura lapte ecremat


Pregatire:


Preancalzesti la 175*C.
Combini 1 1/4 cana zahar si uleiul intr-un bol mare,bati la viteza medie,adaugi ouale,unul cate unul,bati dupa fiecare.
Combini faina,bicarbonatul,sarea;adaugi amestecul de faina si zaharul alternand cu laptele batut,incepi si termini cu amestecul faina,mixezi dupa fiecare adaugare,pui vanilia.
Combini 1 cana aluat,cocos si 1 lingurita aroma cocos,intr-un bol mic;amesteci bine,lasi deoparte.Adaugi cacaoa la aluatul ramas in bolul mare,amesteci.Pastrezi 1 cana aluat ciocolata,lasi deoparte.Torni aluatul cu ciocolata ramas intr-o forma bundt(inel) pt 12 cani,unsa.Pui cu lingura aluatul cu cocos in centru peste celalalt aluat,sa formezi un inel,asigura-te ca nu atingi marginile formei.Pui deasupra restul de aluat cu ciocolata,il intinzi uniform.
Coci la 175*C,40 min,faci proba cu scobitoarea.Racesti in forma 10 min;il scoti il pui la racit pe gratar sarma.

Combini restul de aroma de cocos 1/2 lingurita,zaharul pudra,laptele,amesteci bine.Presari peste chec.

Reteta si info nutritional aici:

Chocolate Macaroon Tunnel Cake

http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=264589

Niciun comentariu: