duminică, 12 octombrie 2008
Branza Feta de casa
Timp pregatire: 30 min
Timp gatit:1 ora
Timp inactiv:1 zi
Gata in:1 zi
Ingrediente:
4 Litri lapte
1 cana smantana
3 Linguri iaurt
1 tableta cheag
sare
chimen
Pregatire:
1.Incalzesti laptele si smantana la 35*C,astfel incat sa nu se prinda de fund.
2.Amesteci in ele iaurtul,lasi sa stea 1 ora.
3.Dizolvi cheagul in 1/4 cana apa rece si amesteci cu laptele.
4.Acoperi si lasi peste noapte la temp.camarei.
5.Dimineata,elimini apa care s-a ridicat la suprafata.
6.Tai cuburi de 1 cm.
7.Le torni(cuburile)in tifon,lasi 2 ore.
8.Cand s-a scurs bine,ridici colturile tifonului si pui la scurs agatat.
8.Dupa 4 ore,adaugi sare si chimen,dupa gust.
Reteta si info nutritional aici:
Creamy Feta Cheese
http://www.1001recipe.com/recipes/food/creamy_feta_cheese/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu