luni, 6 octombrie 2008

Blat de tort pufos diferit-Chiffon Cake




Ingrediente pt un blat de 16 cm:

1 Lingura pudra Milo*/ciocolata calda
20 ml apa calda
2 galbenusuri
20 g zahar pudra
20 ml ulei masline
40 g faina care creste singura


2 albusuri
1/4 lingurita crema tartar
50 g zahar pudra


Pregatire:

1.Amesteci Milo cu apa calda pana se dizolva,lasi sa se raceasca.Cerni faina,o lasi deoparte.
2.Separi ouale,le lasi la temp. camerei.
3.Bati galbenusurile cu zaharul doar pana se dizolva,adaugi amestecul de Milo si uleiul,amesteci repede sa se combine.Cerni deasupra lor faina si amesteci delicat cu spatula pana sunt deplin integrate.
4.Bati albusurile ,crema tartar(putina sare lamaie) pana stau tari.Adaugi zaharul in trei reprize,bati dupa fiecare adaugare sa se intareasca,sa stea cu mot.
5.Adaugi spuma de albus peste amestecul de galbenusuri/aluat in 3 reprize,amesteci delicat dupa fiecare adaugare doar sa se amestece.
6.Torni aluatul in forma inel de 16 cm,neunsa cu ulei.Dai la cuptorul preancalzit la 170*C,PT 25-30 min,pana se face brun-auriu si scobitoarea infipta in centru iese curata.
7.Scoti din cuptor si imediat intorci forma,lasi sa se raceasca complet inainte sa scoti din forma.


Reteta aici:

Different types of chiffon cakes

http://happyhomebaking.blogspot.com/2007_09_01_archive.html


* Milo-contine 25% zahar,produse lactate,cacao,de aceea trebuie sa ajustezi valoarea acestora in retetele dv.

Niciun comentariu: