luni, 6 octombrie 2008

Blat de tort pufos-Chiffon Cake





Ingrediente:

3-4 galbenusuri
115 g faina de prajituri
3g pudra vanilie
135 g zahar
1 lingurita praf copt
50 g ulei de salata
85 ml apa fierbinte
5 albusuri de ou
1/2 lingurita suc lamaie/otet alb

Pregatire

1.Cerni impreuna faina,praful copt,vanilia,lasi deoparte.Amesteci bine 80 g zahar cu galbenusurile.Amesteci uleiul si apa calda si o pui peste amestecul de oua.
2.Bati albusurile la viteza medie,pana obtii o spuma.Cu mixerul pornit adaugi treptat restul de zahar 50g,pui cate o lingura,bati pana se intareste,nu sa fie uscat,cca 6-10 min in functie de mixer(10 min daca folosesti un mixer de mana).(adaugi si sucul lamaie/otetul-a uitat sa-l treaca)
3.Transferi 1/3 din albusuri in aluatul de blat/chec,amesteci usor sa se incorporeze,adaugi restul de albusuri amesteci cu spatula delicat pana sunt bine incorporate.Torni delicat aluatul intr-o forma de 20 cm neunsa(forma bundt-cu un con in mijloc),sau in forma de 25 cm de tort detasabila captusita la baza cu pergament si unsa.Nu se unge forma cu ulei peste tot.
4.Dai la cuptor preancalzit la 165*C,pt 40-45 min,e gata cand il presezi usor revine.Racesti blatul pe gatul unei sticle,pana se raceste complet.


Reteta aici:

Basic Chiffon Cake

http://schneiderchen.de/250Basic-Chiffon-Cake.html

Niciun comentariu: