
Ingrediente 4-6 portii:
10 ciuperci uscate
1kg pui
3 Linguri sos soia light
1 Lingura ulei susan
2 catei usturoi,pisati
1/2 lingurita pudra chilli/boia iute
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 ceapa
125 g bambus,feliat fin
4 cepe verzi intregi,feliate
2 Linguri seminte susan prajite
pt servit:
orez fiert
salata castraveti
Pregatire:
Inmoi ciupercile in apa fierbinte 10 min,elimini tulpinile.Tai puiul in bucati mici,pui in bol adaugi sosul soia,uleiul susan,usturoiul,boiaua,piperul.Amesteci si marinezi 30 min.
In wok,pui carnea scursa(pastrezi marinata) si o prajesti pana se rumeneste.Adaugi ciupercile,scurse(pastrezi lichidul).Fierbi la foc mic 15-20 min.Adaugi restul ingredientelor si fierbi inca 2-3 min.Garnisesti cu seminte susan.
Salata castraveti
Ingrediente 6 portii:
2 castraveti mari-sera
3 lingurite sare
1 cana apa
2 Linguri otet mediu-orez
1 lingurita zahar
1/4 lingurita boia iute/cayenne pepper/chilli
1 catel usturoi,tocat
1 ceapa verde,feliata
3 lingurite seminte susan prajite
Pregatire:
Cureti castravetele,il feliezi cat mai fin posibil il pui intr-un bol cu apa si sare.Lasi 15 min,scurgi apa si adaugi restul ingredientelor,amesteci bine,servesti rece.
Reteta aici:
Dak Busut Jim (Braised chicken and mushrooms)
http://www.theredwhisk.com.au/files/an_adventure_on_the_korean_peninsula.php
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu