vineri, 23 ianuarie 2009
Biscuiti vanilie cu flori
225 g faina care creste singura
110 g zahar
160 g unt/margarina
1 praf sare
1 ou batut
12 picaturi esenta vanilie
jeleu de coacaze rosii/mere/zmeura,pt uns
Pregatire:
Cerni faina intr-un bol,pui sarea si untul,amesteci cu degetele pana obtii un amestec faramicios.Adaugi zaharul,oul batut,esenta,amesteci sa obtii un aluat rigid.Intinzi si decupezi forme,le pui pe hartie unsa.Le ungi cu jeleu,asezi o floare de limba mielului/borage deasupra fiecarui biscuit,apesi petalele ca sa adare la jeleu.Ungi fin si floarea cu jeleu.Coci in cuptor preancalzit la 190*C/gaz 5 cca 20 min.Scoti din cuptor,lasi cateva min in tava,scoti apoi pe gratar sarma,sa se raceasca complet.
Pt un efect crocant,coci biscuitii fara flori.Odata scosi din cuptor,ii ungi cu jeleu,pui florile si in loc sa le ungi cu jeleu pudrezi cu zahar florile si biscuitii.Le pui pe un raft sarma in partea de sus-grill si le coci 1 min.
Reteta aici:
VANILLA BISCUITS
http://www.inbalancemagazine.com/html/nutrition.php?in=art20
Etichete:
biscuiti,
coacaze,
Condimente,
Desert,
Flori comestibile,
Ianuarie 2009,
jeleu,
limba mielului,
mere,
vanilie,
zmeura
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
ce simpla reteta.Am salvat-o si o voi presta pentru un party.Mersi frumos.Un weekend placut!
Bucataria-Paradis-simpla si de efect,cred ca in format mic ies si mai draguti!weekend placut!
Trimiteți un comentariu