joi, 2 aprilie 2009

Supa spaniola de iarna/Escudella



Ingrediente:

2 Litri apa
4 oase vitel
1 rasol porc
3 Linguri ulei masline
100 g carne sarata porc,cuburi
100 g ceapa,tocata
1/2 pui
450 g carne vitel,bucati
450 g cartofi
1 praz mediu
140 g morcovi
100 g varza verde
100 g fasole alba
140 g paste,cat mai mari


Pregatire:

Pui in oala mare oasele cu carne si le fierbi la foc mic,sa obtii supa.Adaugi condimente dupa gust,putin sofran.
Cat supa fierbe,oparesti carnea porc in tigaie separata,apoi o tai cuburi.Pui uleiul in tigaie mare,adaugi carnea porc si ceapa,cand incep sa se rumeneasca,adaugi restul de carne,lasi sa se gateasca incet.
Intre timp pregatesti legumele(nu fasolea),le cureti,le tai fin le pui in tigaie.
Cand supa a fiert si are gust bun,adaugi continutul din tigaie,fierbi 5 min.Adaugi pastele si fasolea ,mai lasi 10 min.
Aceasta poate fi servita uneori ca o tocana,sau scoasa carnea si legumele si servita ca supa,sau gustare pui carnea si legumele si le servesti ulterior.

Reteta aici:

Escudella

http://www.barcelonaflats.co.uk/recipe-for-escudella.htm

Niciun comentariu: