joi, 2 aprilie 2009

Friptura crocanta cu umplutura si mere



Ingrediente 6 portii:

1,5 kg coaste porc,fara oase
1 lingura plina salvie,tocata
coaja 1/2 lamaie,rasa fin
ulei fl soarelui,pt uns tava
4 mere tari
50 g unt
1 lingurita faina simpla
600 ml supa pui/porc

Pt Umplutura:

1 ceapa medie,fin tocata
25 g unt,+ pt uns deasupra
100 g firimituri paine alba proaspata
coaja 1/2 lamaie rasa fin
1 Lingura plna salvie tocata
1 Lingura patrunjel tocat
1/2 ou batut


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 240*C/Gaz 9.Crestezi soriciul,presari carnea cu sare,coaja lamaie,apoi asezonezi.Rulezi si legi cu sfoara la 2 cm distanta.Cantaresti si calculezi timpul gatit,sarezi pielea.Pui in tava unsa fin,cu pielea in sus.Coci 20 min.Reduci focul la 180*C/gaz 4 si coci calculand timpul(25 min pt 450 g carne).
2.Faci umplutura:prajesti ceapa usor in unt pana se inmoaie si se rumeneste usor.O pui in bol,adaugi firimiturile,coaja,salvia,patrunjelul.Asezonezi dupa gust.Adaugi oul,pui intr-o forma unsa usor cu unt,nivelezi cu furculita,lasi deoparte.
3.Cu 1/2 ora inainte sa fie carnea gata,decojesti si tai 1/4 merele.Topesti untul in tigaie medie,adaugi merele,asezonezi si amesteci delicat,apoi le pui in jurul carnii,repui in cuptor.
Ungi deasupra umplutura cu putin unt topit si o coci alaturi de carne.
4.Cand carnea e gatita,scoti din cuptor,lasi neacoperita 10 min.Scoti merele pe farfurie,acoperi si le tii calde.Inchizi cuptorul.Acoperi umplutura cu folie si o lasi in cuptor sa stea calda.
5.Pt sos:torni excesul de grasime in tigaie,dai (tava) la foc mediu,adaugi faina si treptat supa cureti de pe fund baza ramasa de la friptura.Aduci la fiert,apoi la foc mic pana se reduce.Strecori si pui in sosiera.
6.Tai sfoara si feliezi carnea.Servesti carnea cu umplutura,sos si mere.


Reteta si info nutritional aici:

Crispy crackling roast pork with roasted apples and sage and onion stuffing recipe

http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/Crispy_crackling_roast_pork_with_roasted_apples_and_sage_and_onion_stuffing_1566

Niciun comentariu: