joi, 2 aprilie 2009

Biscuiti cu espresso si ciocolata



Ingrediente:

225 g ciocolata amaruie,neagra
50 g (cca 2 Linguri)unt
1 ou,+ 2 albusuri
50 g zahar brun
30 ml cafea tare(pregatita)
100 g faina migdale
60 g faina
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita scortisoara


Pregatire:

Topesti pe baie apa,la foc mediu ciocolata si untul.Bati ouale si zaharul la viteza mare,pana se umfla si albesc,cca 10 min.Adaugi amestecul ciocolata peste oua.Cerni migdalele,sarea,faina,scortisoara,impreuna si le adaugi peste ingred lichide.Torni aluatul in tava,refrigerezi 3-4 ore pana se raceste si intareste.Formezi bile(de marimea unui galbenus fiert),le treci prin zahar le presezi cu baza unui pahar/cana.Daca nu vrei sa lurezi cu aluatul lipicios il poti pune in folie faci un sul si tai felii,treci prin zahar.Ar trebui sa faci 35-40 biscuiti mici.Fiecare biscuite are cca 70 calorii si 3 g grasime.

Daca vrei sa reduci grasimea si caloriile ai putea inlocui o parte din ciocolata cu cacao si adaugi putin mai mult zahar sau pui mai putina faina migdale si completezi cu faina.

Coci in cuptor la 162*C,12 min.


Reteta aici:

Chocolate espresso cookies

http://gorgeoustown.typepad.com/lex_culinaria/2006/02/chocolate_espre.html

Niciun comentariu: