luni, 6 octombrie 2008
Mini tort cu stelute
Este de fapt un mini tort 11/11 cm,umplut cu straturi de ciocolata neagra ganache,aromata cu coaja portocala,glasat cu ciocolata si decorat cu stelulte de biscuiti prinse/lipite cu putin ganache.
Daca doresti mai dulce,folosesti ciocolata cu continut mai scazut de cacao,la fel si pt glazura.
Pt.Blat de tort(chiffon cake)-vezi reteta
Crema ganache cu portocala:
100 g ciocolata amaruie(70%),fin tocata
100 ml smantana de frisca
1/4 coaja portocala(o portocala impartita in 4 si folosesti o parte)
Aduci frisca la fierbere,micsorezi focul si lasi 10 min,torni peste ciocolata,lasi cateva min,amesteci,lasi cateva ore inainte sa o folosesti.
Glazura de ciocolata:
90 g ciocolata amaruie(70 %),fin tocata
60 g unt la temp. camerei,taiat bucati mici
1/2 Lingura sirop porumb light
Topesti ciocolata,untul si siropul.Torni putin pe tort,raspandesti sa se fixeze(firimiturile),torni restul glazurii si inclini sa se prelinga pe partile tortului.
Pt Stelutele de biscuit:
ies 9-10 buc.
60 g unt
25 g zahar
90 g faina
Preancalzesti cuptorul la 180*C.Freci crema untul si zaharul,adaugi faina,framanti si obtii un aluat moale,il intinzi intre 2 hartii de copt de 4 mm gros,racesti 10 min,decupezi stelele,le transferi pe hartie de copt,le coci 10 min,sau pana incep sa se rumeneasca,lasi 5 min sa se racesca pe hartie,transferi apoi pe gratar sarma sa se raceasca complet.
Asamblare:
Tai 2 patrate de 10/10 cm din blat .Ungi una din ele cu ciocolata ganache,asezi deasupra celalalt patrat,ungi cu ganache peste tot(daca ganache e prea tare il pui la micro 3-5 secunde,la 1/2 putere.Lasi sa se intareasca cca 1 ora.Torni glazura de ciocolata,daca e necesar o raspandesti cu spatula si/sau inclini tortul.Lasi sa se intareasca cca 1 ora,lipesti biscuitii pe margini si deasupra tortului(cu putin ganache).
Reteta aici:
WTSIM - Chocolate glazed orange ganache filled star cookie cake
http://linda.kovacevic.nl/archives/89-Chocolate-glazed-orange-ganache-filled-star-cookie-cake.html
Blat de tort(chiffon cake)
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/10/blat-de-tortchiffon-cake.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Foarte dragalas tortuletul !!!
Ginette-Multumesc,ma bucur ca-ti place!
Trimiteți un comentariu